Statistieken

  • 213486Totale hits:
  • 116149Totaal bezoekers:
  • 14Bezoekers vandaag:
  • 48Bezoekers gisteren:
  • 451Bezoekers vorige week:
  • 1270Bezoekers per maand:
  • 62Bezoekers per dag:
  • 0Bezoekers op dit moment online:

Nieuws archief

 

Aan de besturen van de verenigingen deel uitmakende van de regio’s 1, 2A, 2B en 3A.

Manden die bij u in gebruik zijn, die onderhoud en /of reparatie behoeven kunt u deze en volgende week aanleveren op de laadplaats. (Leusden of Utrecht). Doe aan de mand een label met de aard van het mankement.

Wellicht ten overvloede:

Er zijn veel verenigingen die uitstekend zorgen voor de manden die zij gebruiken.

Er zijn echter ook verenigingen bekend waarvan regelmatig wordt vastgesteld dat het met het onderhoud niet erg nauw genomen wordt.

Eén voorbeeld is de schuifdeur.

Er zijn verenigingen waar men er kennelijk vanuit gaat dat de convouyeur een slecht lopende uitvliegdeur met kracht zetten best open krijgt.

Nou,  laat mij u dan melden dat, als zo’n box toevallig op de negende of tiende rij (bovenin dus) staat, die mogelijkheid NUL is.

Want de deur moet je met een stok, en de bovenste rijen dus ver boven je hoofd, proberen open te schuiven. Kracht zetten is er dan niet bij. Een wrikken al helemaal niet!

Het is voor het inmanden toch een fluitje van een cent om te controleren dat een deurtje met één vinger gemakkelijk en soepel te schuiven is!?

Haal anders eerst eens alle ongerechtigheid naast de geleider er uit en / of kijk of er geen sprake is van misvorming. Met schhonmaken en schoonhouden of een klein drukje of tik op de juiste plek is het probleem meestal direct verholpen.

Wat de buitenkanten betreft vraag ik aandacht voor loszittende hoekverbindingen.

Is dat het geval, biedt zo’n mand ter reparatie aan. Aluminium is  (speciaal proces) te lassen. Maar het heeft weinig zin om met enkele boxen te veld te moeten, want dan kost het goud geld. Hebben we er een aantal (en die gelegenheid hebben we NU) dan zijn de kosten te doen.

Tot slot zijn er enkele boxen bekend die “normaal”wel passen, MAAR NIET in “de 8”.

Dat is de grootste container met de smalste openingen. Past een box daar niet in biedt die dan afzonderlijk aan. Dan gaan we na of en hoe de box weer aan de juiste maatvoering kan gaan voldoen. (In Voorthuizen zijn er enkele waarvan dat bekend is).

Er zijn ook verenigingen die onderhoud zelf doen en dat is altijd goed als u de juiste materialen (popnagels alleen aan voor- en achterkant en bodems en deurtjes via de afdeling) gebruikt. Lassen centraal vanwege voormeld feit van de precizie in de maatvoering. Dat is echt millimeterwerk.

Vragen?

06-51284355  Hans Tap.

Hoe eerder u uw boxen aanlevert des te eerder heeft u ze terug!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.