Statistieken

  • 221915Totale hits:
  • 123220Totaal bezoekers:
  • 35Bezoekers vandaag:
  • 42Bezoekers gisteren:
  • 306Bezoekers vorige week:
  • 594Bezoekers per maand:
  • 39Bezoekers per dag:
  • 0Bezoekers op dit moment online:

Nieuws archief

 

Wedvlucht winnaars overnachtfond.

 

Datum 1 augustus 2014

Wedvlucht: Bergerac (Ochtendlossing)

Tijdstip Lossing: 07.30 uur

Naam liefhebber / Combinatie: Comb. Theebe-Gerritsen

Woonplaats: Hilversum

Ringnummer duif: NL00-1480971

Verslag

Verslag winnaar BERGERAC.

Op deze laatste ochtendlossing van het seizoen werden de duiven om 7.30 uur in Bergerac gelost,met een Z.W. wind moest het te doen zijn om op de zelfde dag de bijna 900 km af te leggen. Maar als zo vaak dit seizoen kwamen de verwachtingen helemaal niet uit!

Slechts 3 duiven lukte het om dezelfde dag het hok te bereiken, de 1e was de 10-1480971 een duivin van Marcel Theebe en Fred Gerritsen die het presteerde met een snelheid van 1100 m/m om 20.50 uur zich als eerste van de Regio 1e te plaatsen, en daar mee het voor de comb.toch wel teleurstellende seizoen (vorig jaar 1e kampioen  overnacht in de Regio ) tot een goed einde te brengen.

Deze duivin als jong gekocht op de jaarlijkse verkoping in de vereniging,, Vrij Snel’’ en gekweekt door voorzitter G.v.d.Wetering uit duiven van wijlen de hr. Puyk. De,, 971” werd de beste j.duif van de verkoop in 2010,en vloog vorig jaar vanuit St. Vincent een 2e plaats Regio 1 en 87e Nationaal !! dus toch wel een Toppertje.

Zo blijkt maar weer dat er op ieder hok elk jaar weer, meer goede duiven gekweekt worden dan men voor mogelijk houd. Voor de Comb.zal dit zeker niet de laatste overwinning zijn want dat er zich voldoende klasse duiven op de hokken bevinden hebben ze de laatste jaren meerder malen laten zien, Jongens succes.

Verslag: G.Voorn.

De winnende duif van de Comb. Theebe-Gerritsen

De winnende duif van de Comb. Theebe-Gerritsen

 

Datum 26 juli 2014

Wedvlucht: Cahors

Tijdstip Lossing: 13.00 uur

Naam liefhebber / Combinatie: J.W.G. ter Laak

Woonplaats: Almere

Ringnummer duif: NL13-1087917

Verslag

Droom debuut voor herintreder Willem Ter Laak op Cahors 2014.

De regio overwinning op de laatste middaglossing van het jaar gaat dit jaar naar de jaarling doffer 13- 1087917 van Willem ter Laak uit Almere. Ook nationaal zit hij er keurig bij met een 56e plek tegen 8.827 duiven.

Alle begin is moeilijk is het spreekwoord maar voor Willem en Wanja lijkt dat niet op te gaan. Er is goed nagedacht over de aanpak van de duivensport en daarom kwam deze overwinning ook niet zomaar uit de lucht vallen. Op Salbris hadden ze ook al van zich laten horen. Dit deden ze toen door het winnen van een 3e plaats tegen 9.986 duiven in zone 2 van de NU. Ook toen al werd er een mooi visitekaartje afgegeven. In je eerste jaar gelijk al een Teletekst vermelding binnen halen is natuurlijk top.

Johan, Willem, Gijsbert ter Laak (57 jaar) is in 2012 lid geworden van P.V. Almere. Van 1970 tot 1992 had hij al eerder duiven. Eerst in Noordwijk in combinatie met zijn vader, later op eigen benen in Hillegom en Lisse. In die jaren speelden hij, net als bijna iedereen in die tijd, het hele programma. Eind jaren 80  was er de overgang naar het fondprogramma. In die tijd had hij de oude Aardens en grijze Delbars op het hok. Het gevoel voor de zware fond kwam ook in die jaren. Met 2 mee op een lood zware Dax speelde hij toen een 1e en een 3e  in de afdeling ( Kuststrook). Veel hokken kregen op die vlucht nooit meer iets thuis en Willem was fondman for ever.

Toen hij 20 jaar geleden naar Almere verhuisde was het einde oefening met de duivensport. De passie voor de sport is gelukkig nooit verdwenen.. Het plezier wat beleeft wordt aan de duiven wordt op dit moment ook versterkt door zijn vriendin Wanja. Samen genieten ze met volle teugen van de sport waarbij de successen tot nu toe  natuurlijk ook een mooie bijdrage leveren.

In 2012 besloot hij om toch weer duiven te gaan houden. Gestart werd met 25 jongen van twee verschillende hokken die hij zorgvuldig had uitgezocht.. Uit Utrecht kwam het soort duiven van Harry Brakele en v/d Berg uit IJsselstein (met “Opa” als rode draad door de stambomen). Uit Roermond kwamen de duiven van Bernard Hanno (H. Nijsten, Wijnands en zoon,. W. Jennen en J. Theelen). Uit deze duiven zijn 8 kweekkoppels geformeerd die (nog) niet met elkaar worden gekruist. In de stambomen van deze duiven zie je ook het “Oude Steenbergse soort” regelmatig terugkomen. Met deze duiven is in 2013 gekweekt en de jongen van dat jaar zijn dit jaar voor het eerste gespeeld.

De duiven worden heel simpel gehouden. Zijn oude duivenhok is een voormalig fietsenschuurtje waarin 2 afdelingen (vliegers en kwekers) zijn gemaakt ( 2x 1.20m/1.60m), daarnaast is er jongeduivenhokje voor maximaal 25 jongen en een rennetje voor de duivinnen. Er werd dit jaar met 10 koppels gespeeld op totaal weduwschap.

Terug naar de vlucht Cahors waar de rapportage uiteindelijk om begonnen is. De duiven gingen in Cahors i.p.v. vrijdag op zaterdag los om 13.00 uur. Dat was gezien het weer op dat moment in Nederland een goed besluit. Dat de duiven niet vroeg zouden vallen op zondagmorgen was wel bekent maar dat we nog tot de middag moesten wachten op de eerste in de regio was voor velen een verrassing. De vroege duif van Henk de Bree deed in eerste instantie anders vermoeden maar dat bleek achteraf een echte vooruit vlieger te zijn geweest. Het gros van de duiven is (hoogstwaarschijnlijk) ergens opgehouden door de mist en hebben daarna een meer oostelijke route naar huis afgelegd. Des te knapper is de regio 1 overwinning van de jaarling doffer van Willem. Deze wist zich helemaal aan de westkant van de sector nationaal goed te plaatsen. Om 12.21 uur kwam hij uit het oosten aanzetten en viel tussen een koppel roofvogels, die met hun 2 jongen boven de hokken zweefde, als een speer op het hok. Na het melden bij de meldpost (Alex Meyboom)  van het NIC Naarden bleek het daar de eerste te zijn en dat was ook goed voor de eerste plaats in regio 1.

De doffers voor Cahors (duivinnen zijn alleen tot de dagfond gespeeld) hebben de avond voor het inkorven hun duivin gekregen en vervolgens samen de volgende dag openhok. Als jong is de winnaar niet opgeleerd (doet Willem nooit) en dit jaar is hij als jaarling zoveel mogelijk gespeeld op de programma vluchten. Als de vooruitzichten in het weekend niet goed zijn geeft Willem ze niet mee. Zo voorkomt hij dat de duiven voortijdig met tegenslag te maken krijgen en fris kunnen beginnen aan de vluchten waar het hem om gaat. Op de dagfondvluchten Salbris en Bourges wist de 13- 1087917 dit jaar ook prijs te vliegen. Hij had dus al genoeg invliegkilometers gemaakt voordat hij op Cahors werd ingemand.

Willem en Wanja houden hun duiven op een zo natuurlijk mogelijke manier. Er worden geen medicijnen verstrekt en het hele jaar krijgen de duiven dezelfde vierseizoenen mengeling. Wel wordt er gewerkt met weerstandverhogende middelen waarvan omega 3 de belangrijkste is. Voor en na een zware vlucht wordt er P40 verstrekt aan de duiven.

Voor volgend jaar zijn er weer nieuwe plannen in de maak en ook dan proberen Willem en Wanja zich weer in de kijker te spelen. Aan hun inzet zal het in ieder geval niet liggen.

Verslag: Marcel van Stralen

 

Datum 20 juni 2014

Wedvlucht: Periqueux (middaglossing)

Tijdstip Lossing: 13.00 uur

Naam liefhebber / Combinatie: Jan Hoogstraten

Woonplaats: Ankeveen

Ringnummer duif: NL13-1046535

Verslag: 

Verslag wedvlucht Nationaal  Perigieux   d.d. 20 juni 2014

Voor nationaal  Perigieux  waren er voor deze overnachtvlucht totaal  8.511 duiven ingekorfd.  Van de Regio  1 waren we aldaar vertegenwoordigd met 240 duiven van 39 liefhebbers.  De weersomstandigheden waren goed met een noorden wind en er werd dan ook besloten de duiven om 13.00 uur te lossen.  Bij Jan Hoogstraten staat er momenteel geen maat meer op en Jan wist na St. Vincent wederom beslag te leggen op de 1e prijs in Regio 1 maar nu met  een jaarling weduwnaar de NL 13-1046535. Deze jaarling wist zijn hok te bereiken op zaterdag 21 juni  en viel om 10.46.04 uur op de klep.  Deze doffer heeft zich tevens ook bij de 1e  90 nationaal weten te plaatsen alsmede 10e Regio A en 26e Afdeling 7. De winnende duif NL13-1046535 komt uit de beste lijnen van het hok aan de Herenweg en is gekweekt uit een zoon van de “908” welke in 1999 beslag wist te leggen op een 7e prijs wereldkampioen van 3 middaglossingen Versela Laga.  De Moeder van de winnende duif is de NL 09-2037779, een prachtige  nestduivin met een 22e en 50e prijs nationaal op haar conto. Dat de nationale prijzen in het  bloed zit  van dit soort geeft eens  te meer aan want de grootmoeder van de “779” t.w . de NL 04-1799430 vloog in 2008 een 2e nationaal van Bergerac tegen 14.351 duiven en een 5e NPO in 2006 tegen 6.000 duiven.   De vraag is dan ook:  zijn er nog betere??

De werkdag van Jan ziet er als volgt uit; Jan staat op om ca. 07.00 uur om als eerste de nestdoffers te trainen, daarna is het de beurt aan de weduwnaars. De jongen worden ’s middags getraind om 14.00 uur en aansluitend  de nestduivinnen. De weduwduivinnen gaan ieder avond om 18.00 uur los. Iedere dinsdagochtend is het koffiedrinken bij Adriaan de Bruin in Nederhorst den Berg en worden er met de fondmatadoren met  Henk de Bree , Ad Brandsen, Jas van Hemert en Henk de Brueys geëvalueerd en weer plannen gesmeed voor de nog te komen vluchten.

Ria, de vrouw van Jan is zijn trouwste supporter en is blij dat Jan zo’n fijne hobby heeft. Heel vroeger toen Jan nog werkte was Ria ook heel druk doende met de duiven en bij afwezigheid van Jan werden  ook door Ria de duiven geklokt.

Momenteel verkeerd Jan in een jubelstemming want zoals het nu gaat is het een top jaar, maar om de klus helemaal te klaren weet Jan ook dat er nog een paar vluchten te gaan zijn. Na de duiven is het in september tijd om te genieten van een welverdiende vakantie met de  familie.  Het is nu dubbelfeest  de Herenweg , Jan een 1e en ook  en  het Nederlands elftal  geplaatst voor de volgende ronde.  Kortom het kan niet op.

Van harte gefeliciteerd

Verslag: Enrico Koene

PV de Plassenjagers

Jan met de winnende weduwnaar NL 13-1046535

Jan met de winnende weduwnaar NL 13-1046535

 

Datum 13 juni 2014

Wedvlucht: St. Vincent (middaglossing)

Tijdstip Lossing: 13.00 uur

Naam liefhebber / Combinatie: Jan Hoogstraten

Woonplaats: Ankeveen

Ringnummer duif: NL11-153171

Verslag: 

Verslag wedvlucht Nationaal St Vincent met losing op vrijdagmiddag om  13.00 uur.

Het nationale concours stond met  in totaal 18295 duiven in St Vincent,  waarvan Regio 1 Hilversum &  Omstreken ook met  ca. 125 waren vertegenwoordigd. De weersomstandigheden waren goed maar met een noorden wind in het vooruitzicht toch ook wel zwaar. Er werd door de Nationale commissie besloten de duiven om 13.00 uur aan het luchtruim toe te vertrouwen.  Jan Hoogstraten had 3 duiven mee en zijn  duivinnetje de NL 11-153171 wist haar hok op de Herenweg in Ankeveen om 15.16.41 te bereiken na een afstand van 1068 km .Een prestatie van formaat.  Dat Jan Hoogstraten niet alleen de 1e prijs in het inkorfcentrum  won maar ook in de Regio 1 en in de fondclub Gooi & Eemland.  De definitieve uitslag van Nationaal is nog niet bekend maar zoals het er nu uit ziet zit Jan met zijn duivinnetje bij de 1e 25 in sector 3 van haast 4.000 duiven. De duivin werd ingekorfd op een jong van 4 dagen en haar doffer nam de zorg  over.  De duivin is van het eigen soort x  het soort van  Henk de Bree uit Soest.  Met de duiven van Jan gaat het dit jaar weer een stuk beter, zo ook  twee weken geleden met een teletekst vermelding op Brive.  Vorig jaar hebben de duiven  veel  last gehad van roofvogels,  maar dit jaar is het een stuk minder en de duiven trainen dan ook beter.

De 67 jarige Jan Hoogstraten beoefent  de duivensport al meer dan 50 jaar, eerst  bij het ouderlijk huis op de Herenweg op no. 60 en na zijn  huwelijk  op de Herenweg no 16.  Jan is getrouwd met Ria en zij hebben 3 kinderen en 6 kleinkinderen.  Buiten de duivensport is Jan een echte voetballiefhebber en is altijd te vinden bij zijn club ‘s-Gravenland !

Jan is al vele jaren lid van PV de Plassenjagers uit Kortenhoef en wij feliciteren onze Jan dan ook met zijn prachtige mooie overwinning op St Vincent.

Proficiat

Verslag: Enrico Koene

Jan en Ria met de winnende duif.

Jan en Ria met de winnende duif.

 

Datum 30 mei 2014

Wedvlucht: Brive (middaglossing)

Tijdstip Lossing: 14.00 uur

Naam liefhebber / Combinatie: Comb. Hartog

Woonplaats: Laren

Ringnummer duif: NL11-1545852

Verslag: 

Niet ontvangen.