Statistieken

  • 213472Totale hits:
  • 116135Totaal bezoekers:
  • 48Bezoekers vandaag:
  • 93Bezoekers gisteren:
  • 467Bezoekers vorige week:
  • 1256Bezoekers per maand:
  • 60Bezoekers per dag:
  • 0Bezoekers op dit moment online:

Nieuws archief

 

Onlangs heeft zich een verschrikkelijke ramp voltrokken. Een vliegtuig van Malaysia Airlines was vertrokken van Schiphol met aan boord totaal 298 niets vermoedende passagiers om naar hun bestemmingen te vliegen en niet wetende dat ze daar nooit zouden arriveren. Inmiddels weten we allemaal dat vlucht MH 17 één van de grootste rampen in de Nederlandse geschiedenis is geworden.

PV de Plassenjagers-Kortenhoef werd op dinsdag 12 augustus j.l. door officiële instanties uit Hilversum benaderd om hun medewerking te willen verlenen een bijdrage te leveren aan een te organiseren plechtigheid. Het was de bedoeling, voorafgaand aan een stille tocht op 17 augustus en ter nagedachtenis van de slachtoffers, 298 postduiven  in vrijheid te stellen. Die avond is er direct een oproep gedaan naar alle duivenliefhebbers uit de Regio 1 van  Hilversum & Omstreken. Door de vele spontane reacties konden wij van PV de Plassenjagers op woensdag al onze toezegging  bevestigen tot deelname van de gevraagde 298 duiven voor deze plechtigheid .

Alle duiven zijn zondagochtend voor 11.00 in ons clublokaal ingebracht om vervolgens zondagmiddag, voorafgaande aan de stille tocht, om 15.00 uur  te worden gelost. Door kinderen, in witte kleding, werden ter nagedachtenis van de 15 omgekomen Hilversumse slachtoffers eerst 15 witte postduiven los gelaten om daarna de overige 283 duiven ter nagedachtenis voor de overige slachtoffers aan het luchtruim toe te vertrouwen. Als duivenhouders was het  heel fijn aan deze droeve plechtigheid onze gepaste bijdrage te mogen leveren. Niet alleen de regionale pers maar ook de landelijke pers/TV  heeft veel aandacht geschonken aan deze plechtigheid met prachtige beelden van onze postduiven .

Met vriendelijke sportgroeten

Enrico Koene

PV de Plassenjagers.

Lossing witte duiven tijdens de herdenking MH17 te Hilversum

Lossing witte duiven tijdens de herdenking MH17 te Hilversum

Reacties zijn gesloten.