Statistieken

  • 213880Totale hits:
  • 116446Totaal bezoekers:
  • 44Bezoekers vandaag:
  • 51Bezoekers gisteren:
  • 452Bezoekers vorige week:
  • 1567Bezoekers per maand:
  • 58Bezoekers per dag:
  • 0Bezoekers op dit moment online:

Nieuws archief

 

Geachte leden,

 

Naar aanleiding van het dramatische verloop van de wedvlucht Meaux van afgelopen weekend, heeft het bestuur gisterenavond 2-7-2014 gesproken met convoyeurs ter plaatse en met de lossingscommissie.

 

Onze eindconclusie, welke wij uiteraard met u zullen delen,  zal mede gebaseerd worden op het onderzoek wat de NPO maandag ochtend heeft aangekondigd. Dit rapport wordt op korte termijn verwacht.

 

Feit blijft in ieder geval dat de lossing op de losplaats door de convoyeurs verantwoord werd geacht met de weerssituatie ter plaatse. Dit advies hebben zij ook gegeven aan onze lossingscommissie. Daarnaast is door zowel het IWB als door Zimoa een positief advies gegeven om te lossen. Deze adviezen zijn zaterdag ontvangen tussen 12 uur en 13.10 uur. Vervolgens is besloten te lossen.

 

Onze duiven zijn redelijk goed vertrokken van de losplaats. De convoyeurs geven aan dat het eerste deel van hun terugreis droog is verlopen. Bij de grens met België zijn er zware regenbuien gekomen. Dit heeft aangehouden tot aan de Nederlandse grens.

 

De afloop weet u inmiddels. Wij betreuren dit ten zeerste en beseffen dat er heel veel liefhebbers met veel pijn richting hun duivenhok gaan.

 

Als liefhebbers moeten we plezier hebben aan onze duiven en zonder duiven in het hok is dit moeilijk te bewerkstelligen. We realiseren ons dat veel hokken opnieuw opgebouwd moeten worden en dat niet iedereen een kweekhok achter de hand heeft waaruit nieuwe aanwas kan komen. Wij zouden daarom graag willen proberen om de zwaar gedupeerden zo goed mogelijk te helpen aan nieuwe duiven. Wij verzoeken u ons te informeren als wij u hiermee van dienst kunnen zijn.

 

Voorts is gezien de slechte afloop van de vlucht besloten om de midfondvluchten te staken. Meaux was de laatste vlucht die telt voor het midfondkampioenschap van 2014. Volgende week zullen we een trainingsvlucht organiseren vanuit Quievrain. Nadere info ontvangt u nog  hierover.

 

Verder willen wij u wijzen op de start van de trainingsvluchten voor de jonge duiven op dinsdag 8 juli.

 

 

Met vriendelijke groet,

 

 

Namens het bestuur Afdeling Midden Nederland nr. 7

Herman Bouwmeester

Secretaris.

afdeling7

Reacties zijn gesloten.