Statistieken

  • 213304Totale hits:
  • 115986Totaal bezoekers:
  • 63Bezoekers vandaag:
  • 67Bezoekers gisteren:
  • 415Bezoekers vorige week:
  • 1107Bezoekers per maand:
  • 50Bezoekers per dag:
  • 1Bezoekers op dit moment online:

Nieuws archief

Geachte Besturen, (en leden Regio1)

Afgelopen dinsdag 25 maart is het voltallige regio 1 bestuur op uitnodiging van het afdeling 7 in Baarn geweest voor een bijeenkomst over de nieuwe regio indeling.
Ook Marcel van Stralen was hiervoor door het afdelingsbestuur uitgenodigd dit na aanleiding van het ingediende voorstel van p.v. Almere betreffende de regio indeling.
Op deze bijeenkomst waren alle nog huidige regio besturen van de afdeling vertegenwoordigd.
Het doel van de afdeling was dat er een begeleidingscommissie op te richten en nieuwe regio besturen te vormen die op korte termijn de zaken voor de nieuwe regio`s moeten gaan regelen. De nieuwe regio`s A,B en C zijn sinds de afgelopen afdelings vergadering nu eenmaal een feit!!! De begeleidingscommissie krijgt als taak het helpen vormen en begeleiden van nieuwe regio besturen daar waar nodig. En de handel en wandel voor de nieuwe regio`s te coördineren zoals hoe om te gaan met de financiën en eventueel aan het eind van het seizoen alles te evalueren.
Op deze bijeenkomst heeft het regio 1 bestuur nogmaals hun ongenoegen geuit over de nieuwe regio indeling en zeker de manier waarop dit tot stand is gekomen. Ook is er diverse keren gevraagd of wij de toestemming van het afdelingsbestuur krijgen om in ieder geval het komend seizoen ons eigen regio 1 spel en uitslag te mogen behouden naast het regio A spel wat we verplicht zijn. Het afdelingsbestuur gaf hier tot 3 keer toe een afwijzend advies over en wil zich nog beraden!!! Om deze reden heeft het regio 1 bestuur samen met het huidige regio 3a (Utrecht E.O.) ook hun hakken in het zand gezet en geweigerd om mee te doen met de begeleidingscommissie en het vormen van een nieuw regio A bestuur!!!!!
Uiteindelijk werd toch getracht een begeleidingscommissie te vormen. Hier gaven zich voor op  de heren: Hans van der Veer uit Baarn, Piet Verbree Putten, Dhr Poulisen oid uit Regio 4
de afdelingsvoorzitter Erwin van Wijk zelf. Recht op de man af gevraagd  gaf ook Marcel van Stralen zich op. Het regio 1 bestuur heeft hem na de vergadering aangegeven dat hij daar zit als afdeling lid maar niet als vertegenwoordiger van regio 1!!!
Deze commissie gaat op 8 april pas voor het eerst met elkaar vergaderen en richtlijnen voor de nieuwe regio`s bespreken. Welke door de afdeling zijn uitgewerkt en weinig meer aan te veranderen zijn.
Op het verzoek van het afdelingsbestuur om nieuwe regio besturen te gaan vormen bleef het opnieuw erg stil!! Alleen in de huidige regio 4 de toekomstige regio C waren wat gesprekken gepland. Dit komt mede omdat er bij hun maar 4 verenigingen aan toe worden gevoegd.
In de nieuwe regio B weigerde de huidige regio 3a om ergens aan mee te doen omdat ook zij eerst de toestemming van de afdeling wilde dat ze hun huidige regio 3a spel mochten behouden.
En in de nieuw te vormen regio A waren ook niet echt vrijwilligers om te trachten een nieuw bestuur te vormen en het regio 1 bestuur heeft geweigerd mee te doen zonder de toezegging van de afdeling over het behoud van het regio 1 spel Dus maar afwachten wat de begeleidingscommissie gaat  doen!
Het afdeling bestuur wil ook dat de begeleidingscommissie gaat kijken hoe de nieuw te vormen regio`s een financiële start kunnen maken en hoe zij dit onderling gaan bekostigen.
Om deze reden heeft het regio 1 bestuur besloten het financieel verslag 2013 niet openbaar te maken!! Het verslag is bijna gereed en zal voor de komende vergadering gecontroleerd gaan worden door de kascontrolecommissie maar blijft uit de publiciteit om zo te voorkomen dat de begeleidingscommissie op de hoogte is van de financiële situatie van regio 1.
Op de komende vergadering van 7 april  zullen de verenigingen van de huidige regio 1 een standpunt in moeten nemen hoe verder met de situatie die nu is ontstaan. Gaan we praten met een nieuw te vormen bestuur regio A? Blijven we ons hard opstellen om ons regio 1 spel naast het officiële regio A spel te behouden. En wat zijn van beide de consequenties voor het bijna startende seizoen 2014!!!!

 

Inmiddels heeft het bestuur een uitnodiging gekregen van Hans Tap om maandag 31 maart te praten over de mogelijkheden of onmogelijkheden om iets op te zetten voor de nieuwe regio A.

Het bestuur is nog met elkaar in overleg of we wel of niet gaan. Gaarne een reactie van de verenigingen!

Namens het bestuur:
Hans Nielen.

regio112

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.