Statistieken

  • 213655Totale hits:
  • 116266Totaal bezoekers:
  • 7Bezoekers vandaag:
  • 49Bezoekers gisteren:
  • 486Bezoekers vorige week:
  • 1387Bezoekers per maand:
  • 68Bezoekers per dag:
  • 0Bezoekers op dit moment online:

Nieuws archief

 

Aan alle besturen van de basisverenigingen van de Afdeling 7.

Geacht bestuur,

Voor komende zaterdag zijn de weersberichten zomers, met temperaturen s’ middags van 30+. Op ons programma staat onze jonge duivenvlucht Nanteuil Le Haudouin en voor de natour Duffel en Grimbergen.
Vooralsnog zullen de vluchten gewoon doorgaan echter hebben wij voor Nanteuil wel aanpassingen gedaan met het vervoer van de duiven naar de losplaats toe.

Afdeling 7 gaat met 3 duivenwagens hierdoor kan de belading van de wagens naar beneden gebracht worden, het aantal duiven in de boxen verlagen we van 25 naar 23 duiven.

Er is overwogen om s’ nachts te gaan rijden maar onze convoyeurs hebben dit ons juist afgeraden. En wel om de volgende reden;
De duiven worden nu na het laden de gehele nacht voorzien van water en komen zo tot rust, in het algemeen worden de meeste duiven al ingekorfd vanaf 18.00 uur en is water drinken niet altijd mogelijk, pas vrijdagmorgen wordt er begonnen met de reis naar de losplaats.

Vrijdag is de temperatuur in de middag rond de 28 graden niet uitzonderlijk door de mindere belading in de wagens en de rijwind die zorgt voor een prima luchtverversing , blijft de temperatuur in de wagens lager.
Nanteuil is ongeveer 5 uur rijden dus komen we daar in de middag al aan. Omdat de losplaats Nanteuil Le Haudouin een groot open terrein is zonder schaduwplekken zullen de wagens eerst op een andere plek worden geparkeerd onder de bomen ongeveer 5 kilometer van de losplaats daarna rijden  de wagens s’avonds naar de losplaats.

Bij een vroege lossing op Zaterdag gaan we erop dit moment vanuit dat de temperatuur in de ochtend rond of beneden de 20 graden is. Vroeg in de middag kunnen de duiven weer thuis zijn.

Een ander scenario de vlucht inkorten en pas vrijdag inkorven kent ons inziens meer nadelen dan voordelen omdat er twee vluchten worden ingekorfd mogelijk zullen verenigingen zijn die bij het aanvoeren hun aanhangwagens te vol beladen, zeker niet wenselijk. Nog niet gesproken over eventuele fouten bij het aanvoeren voor de juiste vlucht. De tijd voor een goede verzorging is korter daar je in de nacht gaat rijden direct na het laden.

Veel afdelingen houden ook kortere vluchten ( natour) waardoor de kans groot is dat vroeg lossen van de duiven niet mogelijk wordt geacht. In Nanteuil is deze kans vele malen groter, mits het weer het toe laat natuurlijk.

Dit bericht is gemaakt op dinsdagavond met de bedoeling u te informeren hoe we op dit moment in willen spelen op de weersvoorspellingen van komend weekend.

Het kan zijn dat het NPO bestuur ons dwingende adviezen zal afgeven over de vluchten van komend weekend.

Namens het bestuur Afdeling 7 Midden Nederland

Huib Bransen

secretaris.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.