Statistieken

 • 213541Totale hits:
 • 116198Totaal bezoekers:
 • 63Bezoekers vandaag:
 • 48Bezoekers gisteren:
 • 500Bezoekers vorige week:
 • 1319Bezoekers per maand:
 • 62Bezoekers per dag:
 • 0Bezoekers op dit moment online:

Nieuws archief

Geachte besturen.

Binnen onze vereniging leven een aantal punten met betrekking de toekomst van de duivensport en verliezen van vooral jonge duiven.
De vereniging is voornemens deze punten te dienen voor de afdelingsvergadering.
Willen jullie hier binnen de verenigingen ook eens naar kijken en eventueel deze voorstellen steunen of zelfs ook indienen.
Het lijkt ons zinvol om de duivensport te proberen te verbeteren richting de toekomst.

Vriendelijke groeten,

Hans Nielen
Beste Sportvrienden,

 

In onderlinge gesprekken zijn wij tot de conclusie gekomen dat duivensport naar de toekomst absoluut moet veranderen!!

Steven is zo vriendelijk geweest om een 8 tal punten in te brengen voor nieuwe voorstellen naar de afdeling7 toe. Gisteren heb ik er al een aantal uitgeprint en in de club gelegd om door U te laten  bestuderen.  Ook kunt U zelf onderstaande mail eens aandachtig lezen en willen aangeven welk punten  U mee eens bent  of oneens bent.  We kunnen net als vorige keer tot een vlotte besluitvorming komen zodat wij  het komende week bij de afdeling kunnen  indienen.

 

Sportgroetjes

 

Enrico Koene

 

 

Beste allen,

 

Ik denk dat het verstandig is om dit niet als 1 voorstel in te brengen maar als verschillende losse voorstellen. Op deze manier is de kans groter om er voorstellen doorheen te krijgen.

 

Er spelen landelijk en regionaal tot plaatselijk twee grote bedreigingen voor de duivensport: roofvogels en verliezen met jonge duiven.

Bestuur en leden van P.V. de Plassenjagers uit Kortenhoef hebben hier uitgebreid over gesproken en komen met de volgende voorstellen tot algemene verbetering en bevordering van het plezier in de duivensport:

 1. Uitgifte ringen: 1 februari. De gedachte is 1 maand later beginnen met kweken zodat minder jonge duiven slachtoffer worden van de roofvogels.

 2. Begin oude duiven seizoen: 3e week van april en een doorstart met de jonge duiven te laten maken(zie voorstel 6).

  De gedachte is 3 weken later de vliegduiven naar buiten zodat minder oude duiven slachtoffer worden van de roofvogels.

 3. Voor elk onderdeel de eerste  prijsvlucht voor regio 1 is Minderhout.

  De gedachte is het teveel aan overvlucht van 40 km voor onze leden in Lelystad & omstreken zodat de sprong voor hun duiven minder groot is.

 4. De eerste 4 oude en jonge duiven vluchten en de eerste 3 natoer vluchten worden de duiven van onze regio apart gelost.

  De gedachte is dat het lossen in de breedte en de overheersende westenwinden de uitslag teveel vertroebelen.

 5. Vanaf de Frankrijkvluchten de duiven van regio 1 gezamenlijk te vervoeren en te lossen met Utrecht.

  Lossingen dienen in de lengte te geschieden en zijn veel eerlijker voor de uitslag dan lossingen in de breedte. Voor jonge duiven zal dit de verliezen positief beïnvloeden omdat ze niet meer in het oosten terecht komen. In het verleden heeft onze regio steeds met Utrecht samen gewerkt tot ieders genoegen en met uitstekend verlopen vluchten tot gevolg.

 6. De maand juli gebruiken om jonge duiven af te richten met de regio en het programma voor jonge duiven te starten in de eerste week van augustus tegelijkertijd met de natoer. Jonge duiven en oude/natoer in een aparte uitslag.

  Betere bezetting voor het vervoer en oude duivinnen toe te voegen aan de manden met jonge duiven om het leren eten en drinken te bevorderen.

 7. Toe te staan een bodembedekker in de manden te gebruiken.

  Veel ziekten zoals coli/paratyfus/wormen etc verspreiden zich via de mest. Via het voeren/eten in de manden worden duiven ongewild besmet. Dit moeten we zien te voorkomen.

 8. Het aantal jonge duiven in de mand te stellen op 23 met 1 nacht mand en 21 met 2 nachten mand.

  De warmte/vocht productie is dan veel minder en de bewegingsvrijheid groter zodat jonge duiven beter de drinkgoot kunnen vinden in de container.

  In afdeling 6 is het minimum oude en jonge duiven per mand gesteld op 18 en zijn de verliezen minder dan hier en verlopen de vluchten veel vlotter.

 

Wij denken met deze voorstellen een positieve bijdrage geleverd te hebben aan de postduivensport in afdeling 7 en hopen dat onze voorstellen bij u in goede aarde zullen vallen.

 

 

Met sportgroeten,

 

Bestuur en leden van P.V. de Plassenjagers Kortenhoef.

 

Met sportieve groet, yours in the sport,

 

Steven van Breemen.

66049

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.